Tea Tree olie van Jacob Hooy

Tea Tree Olie, een etherische olie dat zijn oorsprong kent in de eeuwenoude geneeskunde van de Bundjalung aboriginals in Australië, heeft zichzelf bewezen als een veelzijdig en krachtig natuurlijk middel. Met zijn ontdekte antiseptische en antibacteriële eigenschappen heeft deze olie een plaats veroverd in huishoudens over de hele wereld. Laten we eens kijken wat Tea Tree Essentiële Olie allemaal voor ons kan betekenen in deze korte maar leerzame blog.

Waar is Tea Tree Olie goed voor? 5 redenen om het te gebruiken

  1. Helpt acne te bestrijden
  2. Is een effectief middel tegen haarroos
  3. Is een natuurlijk insectenwerend middel
  4. Behandeld schimmelinfecties
  5. Ontstekingsremmende en slijmoplossende werking waardoor de luchtwegen geopend worden

De oorsprong van Tea Tree Olie

Duizenden jaren geleden ontdekten de Bundjalung aboriginals in Australië de geneeskrachtige werking van de Tea Tree. Deze ontdekking leidde tot het gebruik van Tea Tree als een essentieel onderdeel van hun geneeskundige praktijken. Pas veel later, in 1923, werd de wetenschappelijke wereld zich bewust van de kracht van Tea Tree Olie toen de Australische chemicus Arthur Penfold de antiseptische werking ervan ontdekte, die zelfs 12 keer sterker bleek te zijn dan het toen gangbare desinfectiemiddel, fenol.

Gebruik en toepassingen van Tea Tree Etherische Olie

Tea Tree Olie staat bekend om zijn diverse toepassingen en effectiviteit bij verschillende aandoeningen en kwaaltjes, waaronder wondheling, huidinfecties, ontstekingen, eczeem, psoriasis, acne, roos, luizen, slechte adem, stinkende oksels en zweetvoeten. De veelzijdigheid van deze olie maakt het een waardevol middel om in huis te hebben.

Hoe gebruik je Tea Tree Olie

Het is belangrijk om te weten dat Tea Tree Olie niet puur op de huid kan worden aangebracht, vanwege de sterke concentratie van deze etherische olie. Net zoals bij andere etherische oliën is het noodzakelijk om deze eerst te verdunnen voordat ze worden gebruikt. Ook mag de olie nooit worden ingenomen. Daarom is het cruciaal om altijd een geschikte dragerolie te gebruiken, zoals olijfolie, kokosolie, jojobaolie of amandelolie. Een goede richtlijn is om ongeveer 1 tot 3 procent Tea Tree Olie te gebruiken. Dit betekent dat voor elk deel Tea Tree Olie, 99 delen dragerolie moet worden gebruikt. Op deze manier kan de olie veilig en effectief worden toegepast zonder de risico's van onverdund gebruik.

Tea Tree Olie kan ook worden toegepast in een verdamper of in een warm bad. Een paar druppels pure olie toevoegen aan het water is voldoende.