Vitamine D3 van Together Health

Vitamine D is een veelgebruikt supplement, en dat heeft een reden. In de herfst en winter zijn er vaak veel grijze dagen in Nederland, wat invloed kan hebben op je stemming, energieniveau en gewrichten. Dit komt door het gebrek aan zonlicht.
Zonlicht heeft diverse positieve effecten op ons, vergelijkbaar met planten en dieren. Mensen hebben dagelijks zonlicht nodig om vitamine D aan te maken, wat essentieel is voor verschillende aspecten van onze gezondheid. Als overwinteren in Spanje geen optie is, zijn er gelukkig andere manieren om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Ook kom je in dit artikel te weten wat nou precies het verschil is tussen vitamine D en vitamine D3.

Zonlicht

Ons lichaam kan Vitamine D zelf aanmaken, en dit proces vindt plaats in de huid onder invloed van zonlicht. Daarom is het bevorderlijk voor de gezondheid om dagelijks minstens 15 tot 30 minuten buiten te zijn, blootgesteld aan de zon. In ons kikkerlandje kan het echter soms moeilijk zijn om dagelijks voldoende zonlicht op te nemen. Het is mogelijk dat je niet elke dag in contact komt met de zon. In dergelijke gevallen is het goed om te weten dat je jouw dagelijkse dosis Vitamine D kunt aanvullen door gebruik te maken van natuurlijke voedingssupplementen.

Andere vormen van Vitamine D

Bij het bespreken van vitamine D is de meeste mensen wel bekend waarover het gaat. Niettemin bestaan er verschillende vormen van vitamine D, zoals D1, D2, D3, D4 en D5. Van deze vormen is D3 het meest gangbaar. Maar wat onderscheidt vitamine D van vitamine D3?

Verschil vitamine D en vitamine D3

Vitamine D is eigenlijk de verzamelnaam voor alle varianten van deze vitamine. In onze huid produceren we vitamine D3 wanneer we worden blootgesteld aan zonlicht. Dit geldt zowel voor mensen als dieren. Vitamine D3 wordt daarom beschouwd als de dierlijke vorm van vitamine D, hoewel dit niet altijd het geval is. Dierlijke voedingsmiddelen, zoals zuivel, vlees of eieren, bevatten ook vitamine D3. Hierdoor krijgt ons lichaam niet alleen vitamine D3 binnen via blootstelling aan de zon, maar ook via voeding.

Wanneer is een Vitamine D3 supplement geschikt?

Zoals eerder vermeld, kan het zinvol zijn om extra vitamine D3 in te nemen, vooral tijdens de herfst en winter, en met name als je geen dierlijke producten eet.
Voor mensen met een veganistische levensstijl kan dit echter een dilemma vormen, omdat veel vitamine D3-supplementen niet veganistisch zijn.

Vegan Vitamine D3

Together Health heeft een vitamine D3 ontwikkelt die gemaakt is uit kikkererwten. Het is gemaakt doormiddel van een natuurlijk process en een capsule levert voldoende Vitamine D3 voor een hele dag en zijn 100% veganistisch.