Zeezout
Deze collectie is leeg
Ontdek Zoutsoorten van over de wereld
Zout – het is een essentiële smaakversterker in gerechten over de hele wereld. Maar niet al het zout is overal hetzelfde. Van zeezout uit België tot meer exotische soorten zoals Himalayazout en Keltisch zeezout, onze collectie biedt diverse soorten ongeraffineerde zouten.
Wat is Zeezout?
Al sinds mensenheugenis wordt zeezout geëerd om zijn pure smaken en natuurlijke winning. Gewonnen uit zeeën en oceanen rond de wereld, is de samenstelling en smaak van zeezout overal anders. Het ene zout kan bijvoorbeeld meer jodium bevatten dan het andere zout.
Zeezout versus Keukenzout
Zeezout verschilt van gewoon keukenzout door zijn rijkere mineraalsamenstelling en variëteit in textuur en korrelgrootte. Het trekt chefs en fijnproevers aan die op zoek zijn naar die authentieke smaak. Ons assortiment zeezout, met onder andere zeezout uit de Oosterschelde, belichaamt deze natuurlijke diversiteit en kwaliteit.